Fosele septice bicamerale RoSeptic sunt alegerea perfectă pentru oricine caută o fosă septică robustă și de calitate.
Concepute pentru durabilitate ridicata și instalare rapidă și ușoară, fosele septice RoSeptic sunt nervurate pentru ranforsare și marirea rezistentei, au o bază plată mare și sunt livrate gata de montaj avand „pre-instalate” racordurile de intrare și ieșire din PVC (Φ110mm sau Φ160mm).
Fosele septice bicamerale RoSeptic sunt disponibile în capacități standard de la 1.000L la 50.000 litri.
Sunt fabricate prin turnare (rotoformare) dintr-o singură bucată (până la capacitatea de 25.000l) din polietilenă PEMD, care este 100% reciclabilă.
Accesul în interiorul fosei se face printr-un capac de vizitare telescopic, care asigura un montaj facil și reglarea cotei finale de montaj fără a fi nevoie de alte elemente adiționale.
Fosele septice au capacul din plastic cu diametrul de 600 mm, cu o garnitură de etanșare și patru șuruburi din oțel inoxidabil.
Conexiunile de intrare și ieșire pot fi configurate la cerințele clienților de la DN110 la DN160.
Grosimea peretelui rezervorului Roto variază între 8-14 mm pentru a conferi rezervorului rigiditate și rezistență la compresiune.
Recomandări utile:
Înainte de instalare asiguraţi-vă că puteţi drena apa limpezită de fosa septică și că aveți suficient spațiu pentru acesta.
În alegerea locului de montaj al fosei septice țineți cont că acesta trebuie să permită accesul vidanjei.
Asiguraţi-vă că fosa este ventilată suficient iar circuitul de ventilație are cât mai puține coturi iar lungimea acestuia nu depășește 15 m.
NU introduceţi în fosa septică apele pluviale sau apa din piscină.
Evitați montarea drenului în apropierea fântânilor și puțurilor de apă.
Destinație:
Se utilizează pentru tratarea primară a apelor uzate menajere fiind montate în tandem cu sistemul de drenaj care are dublu rol: de tratare secundară a apelor limpezite în fosă și de infiltrare în sol.
Dimensionarea se poate face conform următorului calcul: Nr. persoane X 150l X 3zile = Volumul minim al fosei septice (l)
În fosele septice, apele menajere se limpezesc parţial şi apoi sunt evacuate prin sistemul de drenaj. Practic, procesul de purificare se continuă în afara fosei la trecerea prin dren și ulterior prin straturile superioare ale solului.
Nămolul depus pe fundul fosei septice fermentează timp îndelungat, aprox. 6 luni, transformându-se din punct de vedere chimic până la mineralizare prin acţiunea organismelor vii şi este îndepărtat după acest interval prin vidanjare.